browar regionalny fortuna w miłosławiu browar regionalny fortuna w miłosławiu

Browar dzisiaj

Browar

Nasza filozofia opiera się na wykorzystaniu naturalnych surowców najwyższej jakości, stosowaniu rzemieślniczych metod produkcji, takich jak samodzielne prażenie słodu czy tradycyjna, niespieszna otwarta fermentacja. Stworzenie wyjątkowego piwa wymaga nie tylko najwyższej jakości składników, ale przede wszystkim kunsztu i zaangażowania naszych piwowarów oraz cennego czasu. To połączenie kilkusetletniej tradycji, reputacji, jaką cieszą się miejscowe i regionalne marki piwa oraz wiedzy fachowej z dziedziny przygotowywania receptur, warzenia różnych stylów piwa.

Piwo powstaje u nas wciąż w bardzo zbliżony sposób do tego, jak warzono je jeszcze w XIX w. Browar Fortuna jest jednym z zaledwie kilkunastu browarów w Europie, które stosują tradycyjne otwarte kadzie fermentacyjne. Piwo po dodaniu drożdży fermentuje w nich tak, jak chciała natura: bez sztucznego przyspieszania, bez poddawania ciśnieniu czy temperaturze. Dzięki temu drożdże są u nas szczęśliwsze, nie stresują się, mają idealne warunki do rozwoju i w efekcie dają niepowtarzalny, świeży smak i bogaty aromat.

Piwa Browaru Fortuna cieszą się dużą popularnością wśród osób poszukujących niemasowych produktów, a warzonych tradycyjnymi metodami i oferujących dużo większą paletę smaków, niż popularnie produkowane „jasne pełne”.

gwiazda

Co nas
wyróżnia

? Sprawdź co przesądza o wyjątkowości naszych piw?
kamera online w fermentowni browaru regionalnego

Pierwsza
w Polsce...

kamera pokazującą otwartą fermentację online.
kraj

Materiały dla
mediów

Pieniądze

Chcesz sprzedawać
nasze Piwo

? Skontaktuj się z nami!