Fortuna Wild Sour Pigwa

Połączyliśmy siły z belgijskim Browarem BOON i dajemy Wam to, co mamy najlepszego. Kompetencje Fortuny w tworzeniu nowych smaków oraz doświadczenie belgijskich mistrzów spontanicznej fermentacji. To właśnie od nazwy miejscowości LEMBEEK, gdzie działa Browar BOON powstała nazwa lambik, określająca piwa fermentowane za pomocą szczepów dzikich drożdży i innych drobnoustrojów, także tych znajdujących się w powietrzu

KOOPERACYJNE WILD PIGWA SOUR BEER TO PIWO O WYJĄTKOWYM BUKIECIE AROMATYCZNYM I WYTRAWNYM SMAKU.

Wyczuwalna kwaskowatość "naszego dzikusa" to cecha, która wyróżnia lambiki. Piwo, leżakowane w beczkach przez 3 lata, zaskakuje oryginalnym i intensywnym charakterem.

gwiazda

Co nas
wyróżnia

? Sprawdź co przesądza o wyjątkowości naszych piw?
kamera online w fermentowni browaru regionalnego

Pierwsza
w Polsce...

kamera pokazującą otwartą fermentację online.
kraj

Materiały dla
mediów

Pieniądze

Chcesz sprzedawać
nasze Piwo

? Skontaktuj się z nami!