Miłosław Weizenbock z Cascarą

Czego nie robi się dla piwa, pomyślał nasz piwowar i wspiął się po suszoną skórkę kawowca na 1500 m.n.p.m. Wrócił z Kostaryki z przeświadczeniem,
że koźlakowe nuty Weinzenbocka idealnie zgrają się z owocowo-cytrusowym smakiem Cascary.

Koźlak pszeniczny o ciemnym, miedzianym kolorze - warzony na kompozycji słodów jęczmiennych i pszenicznych. Śmiały dodatek w postaci suszonych skórek kawowca, pochodzącego z kostarykańskich upraw, podbija najlepsze cechy Weizenbocka, w tym aromat ciemnych owoców - śliwek, suszonych śliwek, rodzynek i winogron.

Mieszkańcom Miłosławia nigdy nie brakowało odwagi. Dlatego tworzymy śmiałe receptury i sięgamy po zaskakujące dodatki - zawsze ciekawi piwa!

MIŁOSŁAW WARZY ŚMIAŁO

gwiazda

Co nas
wyróżnia

? Sprawdź co przesądza o wyjątkowości naszych piw?
kraj

Materiały dla
mediów