Miłosław Marcowe

Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła.
Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych kadziach
fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich temperaturach,
z dbałością o smak i aromat.

Marcowe to tradycyjny europejski lager, najczęściej warzony na
Oktoberfest, będący doskonałą alternatywą dla "jasnego pełnego". Swój pełny
smak zawdzięcza odpowiedniej kompozycji słodów. Lekka, chmielowa goryczka
idealnie równoważy słodowość piwa, co sprawia, że Marcowe przyjemnie orzeźwia zmysły.

Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, palony, pszenica niesłodowana, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, drożdże dolnej fermentacji.

Piwo dolnej fermentacji. Pasteryzowane.

DOBRE PIWO MA SWÓJ SMAK

gwiazda

Co nas
wyróżnia

? Sprawdź co przesądza o wyjątkowości naszych piw?
kamera online w fermentowni browaru regionalnego

Pierwsza
w Polsce...

kamera pokazującą otwartą fermentację online.
kraj

Materiały dla
mediów

Pieniądze

Chcesz sprzedawać
nasze Piwo

? Skontaktuj się z nami!