Komes Podwójny Ciemny

KOMES PODWÓJNY to ciemne: mocne piwo fermentowane drożdżami tzw. górnej fermentacji w otwartych kadziach, duża ilość fermentującego ekstraktu oraz zastosowanie ciemnych słodów dają w efekcie piwo o znacznej mocy, które cieszy podniebienie pełnym wyrazistym, zbożowo-owocowym smakiem, dopełnionym delikatną goryczką. Kluczowym elementem powolnego dojrzewania smaku Komesa Podwójnego jest zastosowanie tradycyjnej, pracochłonnej metody powtórnej fermentacji w butelce. To dzięki niej z upływem czasu piwo to staje się mocniejsze i bardziej wytrawne.

CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 18 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, niech będą źródłem twej leniwej przyjemności. Piwo dojrzewające w butelce.

Zawartość alkoholu: 7% obj.
Ekstrakt: 15% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 10-12°C

gwiazda

Co nas
wyróżnia

? Sprawdź co przesądza o wyjątkowości naszych piw?
kamera online w fermentowni browaru regionalnego

Pierwsza
w Polsce...

kamera pokazującą otwartą fermentację online.
kraj

Materiały dla
mediów

Pieniądze

Chcesz sprzedawać
nasze Piwo

? Skontaktuj się z nami!