Komes Potr鎩ny Z這ty

KOMES POTR粑NY to mocne piwo g鏎nej fermentacji o z這tej barwie. Ten tradycyjny styl rozwija si od pocz徠ku XVI-go wieku, kiedy opracowano technologi otrzymywania jasnych s這d闚 u篡tych do jego produkcji. Wtedy to narodzi造 si jasne piwa g鏎nej fermentacji. KOMES POTR粑NY to pe軟os這dowe piwo, chmielone w otwartych kadziach fermentacyjnych odmian "Styrian Golding". Cieszy podniebienie mocno s這dowym, tre軼iwym smakiem i wyrazistym chmielowym aromatem. Kluczowym elementem powolnego dojrzewania smaku Komesa Potr鎩nego jest zastosowanie tradycyjnej, pracoch這nnej metody powt鏎nej fermentacji w butelce.

CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKxDNIK

Na przestrzeni 18 miesi璚y trwa這軼i Komes zmienia sw鎩 smak.
Zdecyduj ile b璠zie dojrzewa Tw鎩 Komes.

Warzyli鄉y nasze piwa niespiesznie, po鈍i璚aj帷 im wiele czasu i troski - ciesz si nimi w ten sam spos鏏, niech b璠 廝鏚貫m twej leniwej przyjemno軼i. Piwo dojrzewaj帷e w butelce.

Zawarto嗆 alkoholu: 9% obj.
Ekstrakt: 19% wag.
Zalecana temperatura spo篡cia: 6-8°C

gwiazda

Co nas
wyr騜nia

? Sprawd co przes康za o wyj徠kowo軼i naszych piw?
kamera online w fermentowni browaru regionalnego

Pierwsza
w Polsce...

kamera pokazuj帷 otwart fermentacj online.
kraj

Gdzie kupisz
nasze piwa

?

Wpisz nazw Twojej miejscowo軼i.

Pieni康ze

Chcesz sprzedawa
nasze Piwo

? Skontaktuj si z nami!