Miłosław Pilzner
Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła.
Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych
kadziach fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich
temperaturach, z dbałością o smak i aromat.
Wyróżniający charakter tego piwa jest wynikiem powtórnego chmielenia
na zimno. Do otwartych kadzi podczas fermentacji w niskich temperaturach
dodawana jest porcja aromatycznego chmielu z rodziny Golding. To sprawia,
że nasz pilzner jest przyjemnie chmielowy, z wyczuwalną szlachetną goryczką.
Do takiego piwa z chęcią się powraca.
Konsumencki Konkursu Piw, który się odbył w ramach Chmielaków
Krasnostawskich 2015, przyniósł nam złoty medal dla Miłosławia Pilznera,
w kategorii piw jasnych w stylu Pils o zwartości ekstraktu 11,1 - 12,9o plato,
w której startowało aż 47 piw!

Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, chmiel aromatyczny typu Styrian Golding, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, drożdże dolnej fermentacji.
Piwo dolnej fermentacji. Pasteryzowane.
DOBRE PIWO MA SWÓJ SMAK